Стойнев: Строим Южен поток без държавни гаранции

Migration Image

Южен поток ще се финансира на проектен принцип. За него няма да има държавни гаранции и няма да бъдат харчени парите на българските данъкоплатциrdquo;. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след срещата на премиера Пламен Орешарски с председателя на Управителния съвет на bdquo;Газпромrdquo; Алексей Милер, която се проведе в сградата на Министерския съвет. Той декларира, че тръбата остава стратегически проект за България.nbsp;

Българските инженери ще могат да си намерят работа. Българските газови специалисти ще придобият опит в изграждането на един толкова голям стратегически проект не само за България, но и за Европа. Това е стратегически проект, по който трябва да се ускори работата, каза ощеnbsp; Стойнев.

Премиерът възложи допълнителни усилия на административно ниво, тъй като тази година трябва да имаме окончателен подробен устройствен план, окончателна оценка за въздействието върху околната среда, окончателен технически проект и да се кандидатства за разрешение за строеж. За нас е важно да има диверсификация на маршрута за доставки на природен газ, тоест да имаме директен достъп, посочи още министърът.

Правителството винаги се е водило от един основен принцип, който е да се отстоява националния интерес както в икономически, регионален, така и в европейски контекст. Водейки се от националния интерес, във всеки разговор, касаещ енергийни проекти, защитаваме този интерес, каза още Стойнев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст