Смениха шефа на агенцията за малкия бизнес

Migration Image

Уволнен е изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия Никола Стоянов, който беше назначен преди няколко месеца. За смяната съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той обясни, че има няколко доклада, които категорично показват, че Стоянов не си върши работата както трябва.

Считам, че на този етап всички малки и средни предприятия не са доволни от това, което върши агенцията и е необходимо да има промяна, допълни енергийният министър. Той бе категоричен, че свършеното досега от Стоянов ясно показвало, че няма как да се работи повече с него.

Сега на негово място е назначена Богдана Ваташка-Анави. Тя е завършила международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. Придобила е допълнителна квалификация в Japan International Cooperation Agency, Токио и Japan Productivity Center for Socio-Economic Development, Токио и в Joint Vienna Institute, Виена, в Международния валутен фонд, Световна банка, ЕБВР, ОИСР ndash; Виена.

Богдана Ваташка-Анави има 16-годишен стаж в държавната администрация. Започва трудовата си кариера в Министерството на търговията и туризма. Заемала е експертни длъжности в дирекциите, отговарящи за предприсъединителните фондове на ЕС и управлението на международни донорски програми във ведомството. Била е и шеф на дирекция bdquo;Програми и проектиldquo; в Агенцията за малките и средните предприятия. Също така е национален координатор на инициативата ЕВРИКА и съвместната програма Евростарс от 2010 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст