Станишев: Няма да правя Плевнелиев мъченик

Migration Image

Процедурата по импийчмънт само би превърнала президента Росен Плевнелиев в мъченик. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. Той поясни, че темата е била обсъдена на днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

bdquo;За съжаление, г-н Плевнелиев излезе от ролята на президент, който би трябвало да е обединител на българското общество и показа висока чуваемост към протестиращите, но и пълна глухота към мнението и позициите на друга значима част на обществото, каза още Станишев.

Той бе категоричен че никой в държавата няма право да претендира, че представлява цялото общество и че е говори от негово име. Станишев отново обвини президента, че прилага двоен стандарт, поради което вече е загубил доверието на голяма част от българите, които не подкрепят протестите в столицата.

Станишев попита защо през последните две години и половина Плевнелиев, в качеството си държавен глава, никога не е критикувал олигархичния модел на ГЕРБ.

Той посочи, че мястото за политически дебати е в Народното събрание. За последните седмици нито веднъж Плевнелиев не укори ГЕРБ затова, че саботират българския парламент и нито веднъж не ги призова да преосмислят тази позиция. Това е неприемливо и не отговаря на очакванията към един президент на страната, заяви още лидерът на социалистите.

Станишев бе категоричен, че ако цената за доброто отношение от страна на Плевнелиев към парламента и правителството е влизането на ГЕРБ в управлението, то тя е абсолютно неприемлива. Този подход поставя президента в обслужваща роля към Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той не отговаря на неговите конституционни задължения на президент и показва, че подозренията към неговата политическа пристрастност и обвързаност са основателни в много висока степен, каза още лидерът на левицата.

Велико Народно събрание не решава нито един от проблемите и приоритетите на българската държава и българската икономика, каза още Станишев. Когато президентът вещае хаос при Велико Народно събрание, същото може да се каже и във връзка с искането му за предсрочни избори, предупреди председателят на Коалиция за България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст