Няма риск за живеещите във взривената сграда, заяви Фандъкова

Migration Image

Проверките на взрива в китайския ресторант започнаха веднага. За мен беше важно да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но такъв ням. За съжаление критично остава състоянието на най-тежко пострадалия при инцидента. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя коментира и вчерашния пътен инцидент на магистрала Хемус, при който загинаха двама души. По никакъв начин не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано новата част от автомагистралата. Позволих си да поискам по-рано да бъде отворен този участък, тъй като това беше възможно. Откриването и пускането на движението са две коренно различни неща, поясни кметът. Според нея е нормално да се отварят за движение по-рано такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива откривания, каза още Фандъкова.

Тя се спря и върху опазването на реда в столицата по време на протестите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията, каза още кметът. Тя се обърна към всички протестиращи с апела да не се блокират кръстовищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст