Задържан е лидерът на Мюсюлмански братя

Migration Image

Лидерът на Мюсюлмански братя Мохамед Бади беше арестуван в столицата Кайро, предаде АФП. Върховният водач на ислямисткото движение бе задържан в апартамент до площад Раба ал Адавия, където в сряда бяха убити повече от двеста поддръжници на сваления президент Мохамед Мурси.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова за пълно разследване на смъртта на 37-те задържани египетски ислямисти. Според властите те са загинали от задушаване при прехвърлянето им от столицата към затвор в предградията, след като срещу тях бил използван сълзотворен газ в опит да бъде освободен полицай, взет за заложник.

На този фон представителят на Египет в Организацията на обединените нации Мутаз Ахмадейн Халил заяви, че в страната му не се водят военни действие. Последните събития в Египет не представляват военен конфликт, категоричен бе дипломатът. Той обвини някои делегации в ООН, че се опитват да извлекат политическа изгода от настоящата ситуация в арабската държава.

Днес в Египет започва тридневен траур във връзка със смъртта на 24 полицейски служители, които бяха убити вчера на Синайския полуостров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст