Армията гаси пожара край Ст. Загора

Migration Image

Общо 42-ва военнослужещи със специализирана техника от Сухопътните войски участват в гасенето на горския пожар, възникнал в местността ldquo;Зайчeва полянаrdquo;, над кв. Лозенец в Стара Загора, съобщи Министерството на отбраната. Подразделението за оказване на помощ на населението при пожари се ръководи от майор Михаил Жеков. Военните се включиха в действията за овладяване на пожара вчера, по молба на областната управа на Стара Загора.

Овладян е големият пожар, който бушуваше край Харманли. Късно снощи огънят беше локализиран, но продължи да гори през цялата нощ. Това наложи на мястото на пожара между Харманли и село Рогозиново да останат да дежурят огнеборци, служители на община Харманли.

Пожарът пламна вчера следобед и бързо обхвана 500 дка борова гора. На място бяха съсредоточени всички налични сили на хасковската пожарна, горско стопанство и доброволци. Предполага се, че причина за пожара е човешка небрежност, тъй като пламъците са тръгнали от шосето между Харманли и село Рогозиново и вероятно е предизвикан от незагасена цигара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст