Асен Христов купи Интерамерикан

Migration Image

Тази стурин бе финализирана сделката между ЗК Евроинс и застрахователя Интерамерикан. Това съобщи специално за БАНКЕРЪ Асен Христов, председател на надзорния съвет на Еврохолд.

Застрахователната компания купува портфейла на общото застраховане на Интерамерикан и отделно животозастрахователното дружество Интерамерикан Лайф.

С придобиването на този нов бизнес Евроинс ще достигне портфолио от 25 млн. лева и ще се изкачи до шесто място в класаицята на общото застраховаен в България.

Предстои сделката да бъде предложетна за утвърждаване от Комисията за финансов надзор.

Застрахователно дружество Евроинс АД е регистрирано в края на 1996 година. През декември 2005 г. Комисията за финансов надзор вписа компанията в Регистъра на публичните дружества. Търговията с акциите на Евроинс АД на Българската фондова борса стартира официално на 31 януари 2006. Free float-ът надхвърля 23 на сто.

Основен акционер в Застрахователно дружество Евроин АД е Еврохолд България АД чрез Евроинс Иншурънс Груп АД ( ЕИГ).

Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ) е холдингово дружество, обединяващо инвестициите на Еврохолд България АД в застрахователния сектор на Балканите. Като самостоятелно обособена и фокусирана компания ЕИГ е добре капитализирана предвид високите регулаторни изисквания, което позволява на дружеството последователно разрастване и увеличаване на пазарните дялове.

Очаквайте подробности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст