Румен Петков с нови бомбастични разкрития

Migration Image

В момента в печатницата на Българска народна банка тече ремонт. Независимо от проверката на прокуратурата, ангажиментът, който някак си е мотивирал ръководството на БНБ да отиде до това решение, очевидно е неотклоним. Прокуратурата и ДАНС нямат значение, заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков пред Нова телевизия.

Поводът за изказването му бе шумът, който се вдигна покрай създаването на смесено дружество, което да печата банкноти у нас. В момента прокуратурата и ДАНС проверяват сделката.

Според Петков е видимо, че всичко това се прави зад гърба на Народното събрание.

Това се прави по един начин, който е дълбоко непубличен. Обвиненията на обществото са за задкулисие и неяснота, за липса на регламент, коментира бившият вътрешен министър.

Аз и до ден-днешен съм убеден, че Станишев и ръководството на партията са били информирани преди повече от месец за ситуацията. И фактът на мълчанието ни прави, като партия, съучастници. Ако ние бяхме реагирали навреме, нямаше да се стигне до тази драма. Вие представяте ли си какъв ангажимент е това при налична проверка на прокуратурата, да започнат строително-монтажни разделителни дейности. Значи, тези хора толкова са се заложили, че нито прокуратура, нито ДАНС, нито Народно събрание, може да ги спре. Ангажиментът очевидно е с тежести, които не подлежат на коментар и съмнение, добави още Петков.

По думите му на 30 септември Технопаркът трябва да е готов, а все още за него няма проект. Той обвини служебното правителство за този пропуск.

Служебното правителство нанесе ужасяващи поразии и Технопаркът е една от тях. 100 млн. пряк бенефициент е София технопарк. На 30 септември той трябва да е готов. Още нямаме обществена поръчка за проектант, за инженеринг. И какво ще направят сега – ще обявят спешно обществената поръчка и ще се яви един, коментира Петков.

Според него икономическият министър трябва незабавно да предприеме мерки по сформирането на съвършено ново ръководство на технопарка.

Той подмени двама от трима. Но управителят е човека, който носи отговорност за необявяването на обществените поръчки. Или ще загубим 100 милиона, или някой ще се опита да открадне една част от тях, заключи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст