ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията иззе контрабандни цигари и тютюн

Migration Image

Контрабандни цигари и тютюн са иззети при спецакции на територията на страната, съобщи пресцентърът на МВР. Спецоперации срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки бяха проведени през последните три дни на териториите на няколко областни дирекции.

В събота, на главен път Самоков – Дупница, служители на РУП – Самоков спряли за проверка лек автомобил Ауди 80. В багажника на колата униформените попаднали на значително количество цигари без български акцизен бандерол – 3200 къса. В хода на проверката било изяснено, че контрабандните изделия са на пътуващия в автомобила самоковец П.Н. на 74 години. Криминално проявеният и осъждан мъж имал намерение да пласира незаконната акцизна стока. Той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава.

39-годишен шуменец е задържан, след като в управлявания от него товарен автомобил били открити голямо количество цигари без бандерол. Рено -то било спряно за проверка вчера на ПП1 Е-79, в района на Симитли, от служители на полицейския участък в града и на ОДМВР – Благоевград. В товарното помещение на автомобила, шофиран от Ж.А. на 39 години, служителите на реда открили 600 стека контрабандни цигари. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В неделя полицаи от плевенското Второ РУП са провели специализирана операция на кооперативен пазар в града, където са засечени улични търговци, предлагащи контрабанден тютюн. При извършената проверка у 18-годишен от село Буковлък, са намерени шест кутии с по 200 къса заготовки за цигари и прозрачен плик с насипен тютюн. От 33-годишна негова съселянка са иззети седем прозрачни плика, съдържащи тютюн, както и кутия с 200 къса заготовки за цигари. Други седем плика с тютюн и три кутии с по 200 заготовки са открити у 30-годишна търговка на пазара, която вече има осъдителна присъда за престъпление с акцизни стоки без бандерол. От 54-годишен жител на село Буковлък служителите на реда иззели общо осем прозрачни плика с тютюн и кутия с 200 заготовки за цигари. Нарушителят има присъди за грабеж и хулиганство. Количествата от нередовната стока са конфискувани с протоколи. Съставени са актове за административни нарушения по Наредба № 14 на Община Плевен.

Спецоперация срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки е проведена и във Видин на 23 август. Служители на районното управление в града са открили и иззели общо 1420 къса цигари и 3.750 кг нарязан тютюн, разпределен в 15 плика с нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Ден по-късно на територията на града е реализирана и спецакция, съвместно с митническо бюро Видин срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия и алкохол. В хода на операцията са проверени два общински пазара в града. Конфискувани са 24 литра ракия домашно производство, 13 кутии цигари, както и девет пакета нарязан тютюн с общо тегло 1690 г без български акцизен бандерол. Митническите служителите са съставили четири фиша и седем протокола за осъществени контролни действия по Закона за акцизите и данъчните складове.

Нарязан тютюн иззели и велинградски полицаи. Вчера сутринта екипи на РУП – Велинград извършили проверки в района на местния Кооперативен пазар. Там установили, че пазарджиклията С.М. на 57 години съхранявал 19.5 килограма нарязан тютюн без бандерол. Акцизната стока е иззета, а спрямо мъжа е образувано полицейско производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст