ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Уникредит Булбанк с печалба от 92.737 млн. лв. за полугодието

Migration Image

Уникредит Булбанк АД приключи първото полугодие с печалба от 92.737 млн. лева, показват данните от междинния отчет на кредитора.

Приходите от лихви за периода са на стойност 324.254 млн. лева, докато разходите за лихви са 122.237 млн. лева. През полугодието Уникредит Булбанк е получила 4000 лева като дивиденти от свои дялови участия.

Приходите на кредитната институция от такси и комисионни са в размер на 84.045 млн. лева. В същото време банката е платила 4.289 млн. лева за такси и комисионни.

По данни на Уникредит Булбанк през летните месеци домакинствата са изтеглили повече кредити, но това е ставало за по-малки суми. Това става ясно от данни на банката за кредитирането на физически лица през лятото. Броят на усвоените потребителски кредити е нараснал с 6% през юни и юли в сравнение със зимните и пролетните месеци на годината до близо средно 5 хил. на месец. Само през юли в сравнение с месец май банката е отпуснала с 12% повече потребителски заеми на домакинствата. Ако тенденцията се запази е възможно в следващите месеци кредитната институция да подобри финансовите си резултати, в т.ч. и печалбата.

Брутният оперативен доход на Уникредит Булбанк за шестте месеца на тази година е 312.784 млн. лева.

Общо активите на финансовата институция в края на юни възлизат на 12.686 млрд. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст