ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Килърите 3 са свързани с убийството на Георги Илиев

Migration Image

Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването Денят започва на БНТ. На този етап това го разглеждаме като данни, ако се намерят и други доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт. Имаме следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев. Материалите се проверяват сега , обясни Лазаров.

На въпрос дали Сретан Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, тъй като неговото име също се появява в медиите, главният секретар Лазаров обясни: Касае се за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България .

Той съобщи още, че досега имаме едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов. Колегите продължават да търсят. На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата. Може да звучи куриозно, но и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината, обясни Лазаров.

В момента се извършва разследването на престъпленията. Ние проверяваме престъпления, извършени в миналото, но които са разглеждани на парче. Делото е стигнало до определен етап, но не е разглеждано в контекста на организирана престъпна група , посочи още главният секретар на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст