ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Чобанов участва в Осмия Стратегически форум в Блед

Migration Image

Министърът на финансите Петър Чобанов ще участваnbsp; в заседанието на Консултативния съвет на Центъра за високи постижения в областта на финансите в международна организация (Center of Excellence in Finance, CEF), в рамките на Осмия стратегически форум в Блед, Словения.

Форумът е влиятелна ежегодна платформа за стратегически диалог на високо равнище между лидери от частния и публичния сектор относно ключовите проблеми, пред които са изправени Европа и светът. Тазгодишното издание ще бъде открито с конференция на тема bdquo;Променяща се Европа в променящ се святrdquo;. В дневния ред са включени още панели, посветени на бъдещето на Икономическия и паричен съюз, икономическите перспективи на Русия и Централна Азия, отношенията между ЕС и Турция, както и между ЕС и Западните Балкани.

Министър Чобанов ще присъства и на церемонията по подписване на Споразумение за трансформирането на Центъра за високи постижения в областта на финансите в международна организация с нестопанска цел, което ще доведе до значително увеличаване на възможностите за финансиране от дарители, както и на възможностите за наемане на международни експерти за работа в организацията. Центърът е специализирана регионална институция за изграждане на капацитет за управление чрез обучение в областта на публичните финанси и банковото дело в страните от Югоизточна Европа. Създадена е от словенското правителство през 2001 г. в контекста на Пакта за стабилност. България e в състава на Надзорния съвет на организацията, където са представени и останалите страни-членки на CEF чрез своите министри на финансите и управители на централните банки. В резултат от преобразуването на CEF и в качеството си на страна-членка България ще има възможност да участва в набелязването и координирането на регионални инициативи в областта на управлението на публичните финанси, съответстващи на българските интереси и приоритети, да си сътрудничи по-тясно на двустранна и многостранна основа с другите страни-членки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст