ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветлин Йовчев: Имаме достатъчно сили, добра организация и готовност

Migration Image

Ще се справим, не бива да има притеснения и съмнения за това. Имаме достатъчно сили, добра организация и имаме готовност при необходимост да приведем и допълнителни сили на МВР. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция Фокус. Няма нещо, което е толкова по-различно в ситуацията днес. Имаме промяна в структурата на протеста, по-скоро на протестиращите, докато при контрапротестиращите се запазва старата нагласа за мирен протест. Вече наблюдаваме хора, които са мотивирани, които са подготвени и имат за цел да извършват насилствени действия. Много голяма част от тези хора са от провинцията, заяви Йовчев.

На въпрос – от кого са мотивирани, той каза: Не бих си могъл да коментирам нещо, което не мога да кажа, но мисля, че това е очевидно за всички .

Процесът е динамичен, може би задържаните вече са повече от шестима , каза вицепремиерът. Беше направен опит за премахване на загражденията, за агресивно поведение, но се справихме със ситуацията. Имаме готовност за допълнителни усилия, ако се наложи. Всичко, което се случва, се записва. След това ще бъдат установени тези лица и ще им бъде потърсена съответната отговорност, заключи министър Цветлин Йовчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст