ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветлин Йовчев оглави антикорупционната комисия към Министерския съвет

Migration Image

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев оглави в сряда Комисията по превенция и противодействие на корупцията към Министерския съвет . Решението е формално, но и доста закъсняло предвид факта, че новото правителство встъпи в длъжност преди повече от три месеца.

По устройствен правилник комисията се ръководи от вицепремиера и министър на вътрешните работи. Промяната трябваше да бъде направена веднага след избора на нов състав на изпълнителната власт. С промяната комисията ще бъде оглавена от Цветлин Йовчев.

Заместник на Йовчев ще е вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Членове са министрите на финансите, на образованието и науката, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката и на регионалното развитие, председателят на ДАНС и секретарят на Съвета за координация при управление на средствата от ЕС.

По устройствен правилник комисията подпомага изработването и провеждането на държавната антикорупционна политика като анализира проявите на корупция и конфликт на интереси и предлага политики за превенция и противодействие срещу тях. Тя анализира действащите нормативни актове за наличието на разпоредби, създаващи условия за проява на корупционни практики и предлага промени в тях, изготвя стратегически документи, координира и контролира тяхното изпълнение, припомнят от правителствената пресслужба.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст