ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За 100 дни кабинетът освободил страната от страха

Migration Image

ldquo;Най-важното постижение е, че освободихме страната от страха. С тези думи премиерът Пламен Орешарски определи постиженията на кабинета в първите си 100 дни. На фона на продължаващите вече 83-и ден протести, той обясни, че похвалите към правителството може да бъдат чути навсякъде – по улиците, сред бизнеса и сред обикновените граждани. Конкретните постижения ще бъдат представени в специален отчет пред парламента, обеща Орешарски. Той обаче отчете какво точно още не е свършил.

Не успяхме да убедим една част от българското общество за това, че работим за него. Надявам се да успеем в следващите сто дни. Това не означава, че няма да продължим да работим така, заяви премиерът. По думите му Министерският съвет е амбициран за още по-бързи резултати, за да стане ясно, че мерките, които взема, са насочени към всички граждани. Орешарски начерта и целите през следващите сто дни от неговото управление. Според него трябва да се продължат законодателни инициативи ndash; антимонополно законодателство, защита на потребители, нови социални политики, по-ефективни звена в приходните агенции и повишаване на събираемостта и изготвяне на следващия бюджет.

Ще се постараем следващият бъджет да е по-малко постен, въпреки че най-вероятно отново няма да има достатъчно средства за всичко, намекна още премиерът. Според него чудесата в икономиката трудно могат да се случат за няколко месеца. Затова пък стоте дни обикновено дават насоките на един кабинет, погледнато в световен мащаб, увери още Пламен Орешарски.

Въпреки напрегната обстановка, в която работи сегашният кабинет, премиерът не съжалява, че е приел поста. Да не се връщаме назад, а да гледаме напред. Ангажиментите са ангажименти, който ги е поел, трябва да ги свърши, призова Орешарски.

Той коментира решението на кабинета да лиши отиващия си френски посланик Филип Отие от орден ldquo;Стара планинаrdquo;, с който по традиция си тръгват от страната ни всички дипломати. Премиерът изтъкна, че отличието се дава за изключителни заслуги към България. Не е тайна, че френският посланик си навлече гнева на управляващите, след като изрази ясно подкрепата си към протестиращите срещу правителството. Въвеждането на далеч по-рестриктивна политика по отношение на ордените също били част от планове на кабинета, посочи още Орешарски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст