ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бюджетът за 2014-а ще е истинската оценка за кабинета

Migration Image

Истинската оценка за работата на кабинета Орешарски ще е качеството на бюджета за следващата година. Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира първите 100 дни от управлението на правителството. Според него най-сериозното изпитание пред управляващите е каква философия на макрорамката ще бъде предложена. Това е проблемът на проблемите, посочи Местан.

По думите му друг важен момент от работата на Министерския съвет е справянето с монополите и промените в Закона за обществените поръчки. Монополите не падат от Сатурн. Те се създават в резултат провеждана политика, коментира още Местан. Затова и кабинетът ще насочи усилията си да пребори монополите в държавата.

Лидерът на ДПС все пак не се поколеба да даде висока оценка на правителството, в което на практика неговата партия играе ключова роля. Той посочи, че през последните 100 дни българското общество се е освободило от усещането за полицейщина. Причината е, че сегашният кабинет е антипод на силовото управление на ГЕРБ, изтъкна Местан. Без да скромничи той подчерта, че БСП и ДПС са доказали, че чуват проблемите на обществото и са отворени към налагането на граждански контрол.

По думите му се наблюдава определена свенливост в кабинета по отношение на кадровата политика, като Местан визира темповете, с което правителството се бори с bdquo;тежкото наследство на калинките.

Искам да припомня на г-н Борисов, че дори когато един човек се казва Калин, Калина или Калинка, то не е задължително той да бъде bdquo;калинка, каза още лидерът на ДПС. Той поясни, че през последните години от управлението на ГЕРБ под това определение прозират обвинения за назначаването на хора с фалшиви дипломи, които изпълняват определени нареждания.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст