Galaxy Gear на Samsung струва 229 долара

Migration Image

Технологичният гигант Samsung Electronics определи цена от 229 долара за новия си продукт Galaxy Gear, съобщава Блумбърг. Най-големият световен производител на смартфони успя да победи конкурента си Apple като представи устройство под формата на ръчен часовник, което може да извършва телефонни обаждания, да сърфира в интернет и да прави снимки.

Смарт-часовникът има 4.1 см. екран и 9 мегапиксела камера и ще бъде пуснат в продажба от 25 септември. Устройството може да бъде синхронизирано с таблети и смартфони чрез софтуера Android на Google.

Samsung Galaxy Gear е снабден с 1.63-инчов дисплей от тип Super AMOLED с резолюция 320х320 пиксела. Сърцето на джаджата е 800-мегахерцов процесор, а часовникът е снабден дори с камера с 1.9 Mpix сензор с обратна подсветка и обектив с автоматичен фокус. Камерата може да прави снимки и видео клипове в резолюция 720р макар и с продължителност не повече от 10 секунди. В конфигурацията на устройството влиза също 512 МВ оперативна памет и 4 GB флаш памет за съхранение. Има също два микрофона (един от които с шумоподтискане), вискоговорител, Bluetooth 4.0 модул за безжична връзка, акселерометър и жироскоп. Батерията на устройството е с капацитет 315 mAh, който според Samsung стига за около един ден обичайно използване на часовника.

Samsung разкри новият си продукт Galaxy Gear в сряда по време на IFA – най-голямото изложение по електроника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст