ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов писа двойки на министрите

Migration Image

Пиша двойки по шестобалната система на всичките министри. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод 100-те дни на правителството Орешарски.

Той бе категоричен, че кабинетът е тръгнал по най-лесния начин още в самото начало, взимайки кредити, и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обяснява, че временното благосъстояние на част от българите, е всъщност взети пари назаем. Всяко семейство в България би могло да вземе от някого 500 или 1000 лева и един месец да изкара по-добре, само че после трябва да върне тези париrdquo;, заяви Борисов.

Според него правителството е показало, че няма кадрови потенциал и това се вижда от честите и необмислени назначения. Направиха министерство на инвестиционното планиране, което вече 4 месеца не знае какво работи. За една нощ назначиха министър, а след това го смениха. Сега какви са им кадрите ndash; никой не знае, само се харчат париrdquo;, посочи Борисов. Няма управление. Има безброй кадрови грешки, скандализиращи всички, възкликна Борисов.

Според него министрите работят под диктата на ДПС, БСП и Атака, поради което не могат да вземат самостоятелни решения. Йовчев се опитва да прави някои неща по-добри, но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите. Спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога. Добре, че спортната зала в Пловдив е почти готова и ще я открие, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обвини левицата, че е излъгала избирателите, че още от първия ден новото правителство ще строи bdquo;Беленеrdquo;. Излъгаха, че ще увеличат работните места, а безработицата се вдига. Няма откъде да създадат работни места, каза още бившият премиер.

Видяхте колко е некомпетентна вицепремиерката по европейските фондове вчера. Дори спряхме с въпросите, за да не излагаме институцията. Тя не познава тематиката, а това са милиардите евра, които чакаме, за да подобрят благосъстояние на българите, каза още Борисов. Според него единственото добро нещо, направено от правителството е, че е открило обектите, построени от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст