ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия и Китай с резерви към действията на ФЕД

Migration Image

Русия и Китай предупредиха, че краят на програмата за изкупуване на облигации на Федералния резерв на САЩ може да има сериозен ефект върху световната икономика. Това стана часове преди началото на срещата на върха на държавите от Г-20 в Санкт Петербург, където се очаква да доминират теми за икономическите проблеми и кризата в Сирия. Москва и Пекин изразиха открито притесненията си за прекратяването на американската парична политика на стимули.

Заместник-министърът на финансите на Китай Жу Гуангао призова САЩ да бъдат внимателни за възможните ефекти и да работят за стабилността на световните финансови пазари и устойчивото възстановяване на глобалната икономика.

Очаква се през този месец Федералният резерв да предприеме първите стъпки към намаляване на допълнителните парични стимули, което потенциално може да има огромно въздействие върху световната финансова система.

Председателят на ФЕД Бен Бернанке предизвика вълнения на паричните пазари в развиващите се икономики още през май, когато загатна за възможността да приключи програмата за изкупуване на облигации за 85 млрд. долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст