ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Станишев промяната е необратима

Migration Image

Важното е, че правителството работи. То работи на базата на ясни политически и икономически ангажименти пред българското общество. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод първите 100 дни на кабинета Орешарски. Той бе категоричен, че промяната вече е започнала. Станишев декларира, че БСП ще продължи да подкрепя правителството, ако вижда продължаване на тази политическа линия. В същото време ще изискваме от кабинета да следва тази посока и тази програма, която предстои да обсъдим, каза още Станишев. Ако тя бъде реализирана, той обеща много нови целенасочени действия за съживяване на икономиката, подкрепа на българското производство, на малките и средни фирми, което започна с разплащане към фирмите, ускорено връщане на ДДС, много по-ясна социална ангажираност и план за действие.

Председателят на Коалиция за България още веднъж подчерта, че левицата е поела тежка отговорност да бъде мандатоносител с ясен ангажимент да започне да реализира промяна за страната и в работата на институциите. Според Станишев до този момент България не е имала правителство, което да е по-отворено за диалог с гражданското общество и да чува различно мнение, да коригира своите действия.

Правителство нямаше 100 дни, защото имаше протести още от втория ден на формирането му, каза още Станишев. Той посочи, че Министерският съвет за съвсем кратко време е успял да приеме редица важни решения, които засягат живота на хората. За първи път от десетилетия има намаляване на цената на тока, каза още Станишев. Той уточни, че след 4 години замразяване на всички социални разходи, те отново са се превърнали в приоритет. Първите стъпки на правителството бяха именно в тази посока – увеличаване и то значително на парите за отглеждане на дете от 240 на 310 лв., с парите за първокласниците, с разширяване на енергийните помощиrdquo;, каза още лидерът на социалистите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст