Скандинавците са най-щастливи в света

Migration Image

Жителите на Дания, Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция са най-щастливи в света. Това става ясно от второто издание на доклада World Happiness Report на Института Земя към Колумбийския университет. Изследването обхваща 156 държави от цял свят и е извършено в периода между 2010 г. и 2012 година.

Руанда, Бурунди, Република Централна Африка, Бенин, Того и голяма част от нациите в Южна Африка са най-малко доволни от живота си, показва още проучването.

Съединените щати се нареждат на 17-то място в света по щастие, но все още изостават след Канада, която е на 6-та позиция, Австралия – на 10-та, Израел – на 11-та Обединените арабски емирства – на 14-та и Мексико – на 16-то място.

Докладът класира Обединеното кралство на 22-ро място, а на 26-то място е Германия. Япония заема 43-то място, а Русия се нарежда на 68-а позиция.

Светът се е превърнал в малко по-щастливо и по-великодушно място през последните пет години, но икономическите и политическите катаклизми сериозно са намалили нивата на благосъстояние за някои нации, се посочва още в анализа към доклада. В това число попадат страни като Гърция, Италия, Португалия и Испания, които изпадат на по-ниски места в класацията, заради ефектите на кризата в еврозоната. В същото време политическите и граждански бунтове в Египет, Миянмар и Саудитска Арабия класират тези държави на по-долни позиции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст