В новия брой 39 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Около членовете на Консултативния съвет към Сметната палата има сериозни съмнения за конфликт на интереси

Конфликт на интереси около Сметната палата

Отявлен конфликт на интереси и купища укрити факти съпътстват битието на членовете на Консултативния съвет към Сметната палата – Горица Грънчарова-Кожарева, Маргарита Николова, Миглена Павлова, Мира Петрова и Тодор Шопов . Само че това кой знае защо не прави впечатление на никого и се приема за нещо нормално в българската действителност. Всичко за съмнителните факти около въпросните експерти ще научите само от новия броя на БАНКЕРЪ.

nbsp;

Фонд за оздравяване на банки у нас вече има

Предстоящото въвеждане на няколко европейски директиви ще доведе до промени в Закона за БНБ още през 2014-а. Става дума за директивата за общоевропейски банков надзор и за създаването на единен механизъм за преобразуване на банки. Засега първите две директиви не засягат пряко страната ни, защото тя няма да се присъедини към общоевропейския банков съюз. Но какво точно предстои да се случи у нас, четете на страниците на вестника.

nbsp;

Чака ни пенсионна реформа по френски

Въпреки протестите на синдикати, студентски съюзи и крайни граждански движения лявото правителство на Франсоа Оланд не отстъпи от намерението си да въведе твърде непопулярна пенсионна реформа. Френският модел на силова регулация в държавното осигуряване преди това бе тестван в Германия и Швеция, а, изглежда, предстои да бъде внесен и у нас. Всички гледни точки по темата вижте в новия брой на седмичника.

nbsp;

Лекари и адвокати бягат от застраховки

Към 40 професии в България подлежат на задължителни застраховки Професионална отговорност, които трябва да покрият щетите на пострадали от дейността им. Но, въпреки изискванията на законите, интересът към тази защита е вял. Защо това е така и какви проблеми произтичат от липсата на такива полици, вижте във в. БАНКЕРЪ.

nbsp;

Бизнесът в София диша тежко

Макар София често да се дава като пример за икономическото развитие на България, фирмите в столицата съвсем не се радват на безоблачно съществуване. Колебания на общите приходи, постоянен спад на платените данъци, но и увеличение на собствения капитал и общия брой заети лица – това е икономическият пулс през 2012 г. на бизнеса в най-големия ни град, съдейки по класацията София Топ 100 на водещата компания за финансов одит и консултантски услуги Актив. Подробностите – в новия брой на БАНКЕРЪ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст