Фирма с офшорни корени е най-работлива

Migration Image

Регистрираното в столичния квартал Люлин – Булметикс ЕООД, се оказва на върха на класацията на Актив за производителност на труда. Четиримата човека, които се водят на работа в дружеството, са успели да постигнат приходи от 245.803 млн. лв., или на всеки един от тях се падат по 61.451 млн. лева. Печалбата за миналата година също е впечатляваща – 1.841 млн. лв., което пък отрежда на фирмата седмото място в друга класация – за рентабилност. Един от отличниците, на които се дължат тези финансови резултати, несъмнено е управителят Методи Стефанов Тодоров. Останалите трима не могат да бъдат идентифицирани, тъй като според официалните регистри 100% от акциите на дружеството държи регистрираната във Вашингтон – САЩ, Булметикс ЛЛС. Протоколите от решенията на едноличния собственик обаче са подпечатвани от нотариус в Кипър, което дава основания да се предполага, че корените на Булметикс ЕООД са именно в островната офшорна зона.

Проверката в информационната система Дакси показва, че лидерът по производителност се занимава с търговско представителство и посредничество, външна и вътрешна търговия, комисионни, спедиционни и превозни сделки, предоставяне на консултантски, информационни и други услуги. Единствените обществени поръчки, които Булметикс ЕООД е печелила у нас, са от далечната 2007-а и са за доставките на промишлен газьол и мазут за пароцентралата на болницата в Русе.

На второто място по производителност на труда се нарежда Мава Спед ЕООД, занимаващо се със спедиция, консултантски услуги, търговия с петролни продукти, производство с хранителни стоки и търговия с тях, внос, износ, митнически услуги, посредничество, интернет услуги и т.н. Всеки от четиримата човека, които работят в това дружество, е допринесъл за постижението с приходи от 38.5 млн. лева.

Почти същата заработка се пада и на всяко от 49-те осигурени лица в Булгаргаз (виж. таблицата). А четвъртото място е за Енергийна финансова група. Фирмата, търгуваща с ток, е собственост на известната фигура в българската енергетика – Богомил Манчев , и на бившия директор на врачанското Химко Николай Вузев. Всеки от десетте й служители се е отчел с приходи от над 29 млн. лева. Въпреки това компанията е на загуба от 3.3 млн. лв. за миналата година.

В класацията по рентабилност на труда на върха е Държавната консолидационна компания. На всеки от 17 човека, които се водят на работа в нея, се пада печалба от 10.88 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст