Борисов зове за рапускане на парламента във Фейсбук

Migration Image

Този парламент трябва незабавно да се разпусне и да има нови избори. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

Не само че Атака ги няма, ами и хората на БСП и ДПС не идват на работа, за да си осигурят кворум. Това, което внасяме, го правим, за да стане ясно, че това правителство е подвластно на Атака. То трябва незабавно да си отиде. И сега цяла Европа вече знае това, дори френската преса пише, че БСП никога не се е отрекла от тоталитаризма и в името на властта се е съюзила с фашистката Атака. Аз дори разбрах, че г-н Станишев е казал, че другата седмица щял да заработи ритмично парламентът. Значи те са се разбрали вече с bdquo;Атакаrdquo; да се върнат. На каква цена, г-н Станишев? Колко струва тази подкрепа? Защото за България тази подкрепа ще струва много, пише още Борисов .

Вие разрушите доверието в институцията не само с това, че се коалирахте с bdquo;Атакаrdquo;, вие излъгахте, че ще правите работни места, излъгахте и с много други обещания, които дадохте, загубихте златната акция в БТК, кажете колко милиона ще загуби държавата от това? Назначихте безброй скандални личности като интровертната министърка на спорта, като източващия незаконно социални помощи от Франция министър на инвестиционното проектиране, като министърката с цикламеното костюмче и още много други. Не изпитвате ли срам вече? Трябва ли да продължаваме да показваме под всякаква законова форма, че вашето правителство е нелегитимно, нестабилно и неморално? Във всяка една друга страна при липсата на мнозинство се отива на нови избори, докато се намери най-добрата формула за управление. Това е демокрацията, констатира Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст