ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вече 12 780 евро са дарени за социални каузи

Migration Image

Започна осмият ден на голямото балканско предизвикателство 1000 Balkan Charity Challenge. Само за седмица за каузите на ултрамаратона са дарени 12780 евро – чрез онлайн дарения и по банкова сметка. Организатори на ултрамаратона от българска страна са УниКредит Булбанк, Фондация Помощ за благотворителност в България и Спортен клуб Бегач.

Вчера следобед участниците в благотворителния ултрамаратон стигнаха до Плевен. Родители, деца и поддръжници на БАЛИЗ – Плевен топло посрещнаха бегачите. Дневният център за деца с увреждания е една от шестте български каузи, които подкрепяме.

Маратонците изпълниха желанието на децата да тичат заедно, въпреки умората след 65 километровото трасе. За награда малките бегачи получиха книги. В края на деня маратонците и децата от Дневния център за деца с увреждания заедно посадиха метасеквоя, за която плевенчани ще се грижат.

Голямото балканско предизвикателство 1000 Balkan Charity Challenge е уникално събитие за нашия регион и се провежда за втора година. За 11 дни участниците ще изминат 1050 км от Букурещ до София и обратно в две дисциплини – колоездене и бягане. Маршрутът минава през двата моста, свързващи България и Румъния (Русе – Гюргево и Видин – Калафат). Пълният дневен курс е 8 часа и 30 минути – 160 км средно за колоездачната част и 59 км за бягането.

Събитието няма състезателен характер. Основната цел на 1000 Balkan Charity Challenge е да се съберат средства в подкрепа на благотворителни каузи – 6 в България и 12 в Румъния. Те са внимателно подбрани от организаторите и включват критични социални сфери като грижа за деца и възрастни с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти, подкрепа на бедни хора. Даренията за различните каузи се събират чрез специално създадена онлайн платформа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст