ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Първанов е опасен играч

Migration Image

С Първанов шега не бива, той е опасен играч и силен противник,каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него случващото се в БСП е типичен пример за разцепление в партията. Не е страшно, ако излязат двама души, страшно е когато сблъсъкът е на върха, когато сериозните, доказаните хора си говорят за изключване, коментира Борисов пред БТВ.

Бившият премиер каза, че е обнадежден от появата на движение АБВ, защото досега всички нови формации са били десни или десноцентристки. Той обаче категорично отрече, че е възможно да се съюзи с формацията на Първанов.

Борисов каза още, че ГЕРБ и Реформаторският блок имат обща цел – свалянето на правителството.

Според него единственият шанс е на евровота ГЕРБ, РБ и другите десни партии да имат поне три пъти повече гласове от БСП и ДПС, за да е разбере, че народът не иска това управление. Иначе тази коалиция е непоклатима.

Омръзна ми да ми поставят условия и то през медиите – да ме покани Радан Кънев да поговорим, ще отида, ще поговорим. Имам прекрасно отношение към тях, пожелавам им успех. Нека печелят изборите, може да дойдат да ни поискат помощ, ние ще им бъдем патерица. След контузията мога да кажа, че патерицата е много важна, каза още лидерът на ГЕРБ. Той обаче посочи, че БСП, ДПС не смятат РФ за заплаха, дори не го забелязват, затова и не се изказват против тях, а ГЕРБ отнася всички негативи.

За проекта АЕЦ "Белене"Борисов каза, че е провален. Според него това е корупционна сделка от първия до последния ход и е крайно време и прокуратурата да се произнесе.

Той обясни, че е говорил с Петков преди три месеца. Тогава депутатът е водил американски инвеститори, които "искаха да вземат лиценза, дълговете от 2 млрд. лева на НЕК и БЕК и проекта". Борисов ги насочил към кабинета на Пламен Орешарски.

"Когато е зависело от ГЕРБ и от мен, ние и в НС и в Министерския съвет сме спрели този проект само по една единствена причина – той е скъп и държавата не може да си го позволи – каза Борисов. – Разбира се, че няма осигурени 200 гласа, за нещо което го няма. Аз казах хипотетично – ако вкарат такъв инвеститор през МС в Парламента, ще го подкрепим. Говорим за принципна схема, ако се появи такъв инвеститор – бял, чист, готов да плаща, ще го подкрепим".

Той подчерта, че ако някой построи "Белене", ГЕРБ няма да подкрепят БСП, а двата млрд. дълг, "който виси на вас, на мен, на децата… ако някой ги даде, защо да не ги вземем тези пари".

Ценното на проекта е, че има разрешение от ЕК, ако някой дава 1,5 млрд. лева за лиценза, защо да не го продадем?, каза още Борисов.

На въпрос как така на частен инвеститор е изгодно да строи централата, но не и на държавата, той отговори: "И аз не знам".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст