ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правят изкуствени острови в Поморие

Migration Image

Изграждане на три изкуствени острова в морето, спортна зала и игрища за футбол, хандбал и други спортове и детски градини, са само част от приоритетите залегнали в създаването на Интегриран план на Поморие. Документът трябва да даде визията за развитието на третия по големина град на българското Черноморие през следващите поне 10 години.

Планът трябва да бъде изготвен до края на месец декември тази година. Дейностите по оформянето му се финансират по проект на стойност 200 000 лева, от които 170 000 лв. е безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие.

Името на проекта „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие". Дейностите по него са започнали на 10-ти юни миналата година, а проекта трябва да бъде завършен на 10-ти март 2015г.

Приоритетите които ще залегнат в бъдещия план за градско развитие на Поморие, бяха представени днес по време на пресконференция от кмета Иван Алексиев.

„Изключително доволен съм, че успяхме да убедим институциите, че Поморие има нужда от такъв план. Най важното за мен като градоначалник е, че с този документ ние ще дадем началото на бъдещото развитие на Поморие за следващите 10 години. Това което лично мен ме дразнеше и го заявявах винаги, че в Поморие се е работило на парче без ясна визия за развитие и това бе основната ми цел, ние да дадем тази визия", каза Иван Алексиев.

Интегрираният план ще бъде разработен от екипите на ДЗЗД „ВАМОС И СЪНИ", а необходимостта от Екологична оценка ще бъде осъществена от „Екоенергопроект" ООД.

Освен тях с идеи ще се включат, граждани, бизнесът в Поморие, а още в следващия понеделник е насрочено заседание на Консултативния съвет за икономическо развитие и растеж на града, в който са включени представители на организации в сферата на туризма, рибарството, екология,социални дейности, спорт, култура, които ще дават идеи за проекта.

„Сред приоритетите за бъдещото развитие на Поморие е изграждането на южния (така наречен изкуствен паж), яхтеното пристанище с изкуствените острови,мрежа от вело алеи , но така направени, че да не конфронтират шофьори,велосипедисти и пешеходци. Освен това спортна зала и игрища на открито, закрит плувен комплекс и детски градини.Искаме да развием инфраструктурата в града-паркинги, защото знаете лятото какво се случва, довеждащата инфраструктура до туристическите обекти. Желаем да развием пасажерското пристанище, в което да акостират не само комети, но и да идват по-малки пасажерски кораби", каза Алексиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст