ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Руската Сбербанк ще обслужва богаташи в Германия

Migration Image

Сбербанк скоро ще навлезе и на пазара за ВИП-банкови услуги в Германия и то в най-сложния му сегмент – обслужване на най-богатите немци, съобщи ИТАР-ТАСС като се позовава на изявление на заместник-председателя на руската банкова група Сергей Горков, направено днес в кулоарите на световния икономически форум в Давос.

"Очакваме в най-близко време да получим разрешение от австрийския банков регулатор, за да започнем този нов за нас бизнес в Германия, съобщил Горков. По негови думи, насоката му е концентриране върху private banking.

В момента Сбербанк има свое представителство в Германия. Освен това руската кредитна институция скоро ще навлезе масирано и на чешкия пазар като разшири тамошното си присъствие с 20 нови клона.

В Европа Сбербанк е представена от дъщерния си трезор Sberbank Europe, чиято централа се намира в Австрия и от където се управляват деветте й дъщерни кредитни институции, разположени в осем страни от Централна и Източна Европа – в Словакия, Чехия, Унгария, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия и Украйна.

Освен това Сбербанк имат дъщерна банка и в Швейцария.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст