”Атака” дава президента на прокурор за 14 млн. евро афера

Migration Image

От “Атака” обявиха, че дават президента на прокурор и че ще искат сваляне на имунитета му. На “Дондуков 2” дойдоха Десислав Чуколов и Павел Шопов. На влизане в сградата Чуколов заяви, че ще внесат сигнал до главния прокурор за сериозни нарушения и ще поискат Росен Плевнелиев да си свали имунитета си, за да се води разследване срещу него.

Зам.-председателят на “Атака”, който носеше папката със сигнала уточни, че става въпрос за сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро, с които били ощетени български фирми. По думите му ОЛАФ ще се интересува от тези неща. В сигнала са изредени и съмненията за обвързаност на Плевнелиев с офшорни дружества, базиращи се на информации в медиите.

Атакистите искат да се провери и дали са платени всички данъци за къщата му в Гърция, както и информация за суми от 20 000 до 50 000 лв. от фирма към него в брой.

Посочен е и случай, по времето му като регионален министър, за проектиране и строителство на пречиствателни станции в басейна на Марица.

“Както знаете, г-н Сидеров си свали имунитета. Ние, народните представители, също, сега ще уверим президента, че няма нищо страшно, това е единственият морален акт. Който не се притеснява от нищо, няма защо да се крие зад имунитета си”, добави Чуколов.

След срещата той разказа, че са обсъдили какви въпроси трябва да бъдат задавани на референдум. Според “Атака” хората трябвало да бъдат питани по различни теми, не само за изборите, важно било например трябва ли Турция да бъде приета в ЕС.

“Главният проблем, който стои пред политиците, не беше споменат от президента – демографският срив. Той може да бъде преодолян с рязко повишаване на доходите – това, което сме написали в плана “Сидеров”, добави Чуколов.

Държавният глава ще се срещне последователно и с ръководствата на ДПС, БСП и ГЕРБ, обявиха от прессекретариата му. Той ще търси консенсус по значими теми, като доходите, заетостта, икономическият растеж, сигурност, правосъдие, административна реформа, електронни услуги, монополи и енергетика.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст