Местан очаква вот и заради Северна Корея

Migration Image

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира, че не е изключено следващият вот на недоверие към кабинета да е заради отношенията на България и Северна Корея. Коментарът му е в отговор на обвиненията от ГЕРБ , че правителството е подписало споразумение за културно сътрудничество със сталинистката държава.

От Външно министерство обясниха, че става въпрос за спогодба, която периодично се подновява от 1970 година. От ГЕРБ, които също са подписали споразумението, се оправдаха, че през 2010 година ситуацията в Северна Корея е била различна. Това даде повод на лидера на ДПС да прогнозира, че четвъртият вот на недоверие към кабинета „Орешарски" ще бъде на тема външнополитическите ни отношения със Северна Корея.

„Няма проблем да внесат поредния вот на недоверие, този път заради отношенията на България със Северна Корея. Не бих се изненадал да има и такава тема на вот на недоверие, след като имаха наглостта да искат вот на недоверие точно на тема „Сигурност". Сега биха могли да поискат вот на недоверие на тема отношения България – Северна Корея. По случайно стечение на обстоятелствата аз вече втори или трети парламент съм председател на групата за приятелство с Южна Корея – една страна, която няма абсолютно никакви проблеми със своя международен статут. Определено Северна Корея ги има тези проблеми, предвид характера на властта и на системата, която е в тази държава", заяви Местан.

„Едно е това в областта на образованието и науката, съвсем друго е, ако става въпрос за други политически контакти. Предполагам, че вие също ще се съгласите, че тук има определен нюанс. Ако обаче наличието на какъвто и да е договор, дори и в областта на образованието и науката, които винаги са стояли над политиката, е укоримо, питайте Борисов защо през 2010 г. не си е подал оставката", допълни Местан

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст