България не иска ГМО царевица в Европа

Migration Image

Министър Кристиан Вигенин заедно с министрите на външните работи и министрите по европейските въпроси на други 11 държави членки на ЕС изпратиха съвместно писмо до комисаря по здравеопазването Тонио Борг с призив Европейската комисия да преразгледа проекта си на решение за разрешаване на отглеждането на генномодифицирана царевица на територията на ЕС, съобщиха от пресслужбата на външното министерство.

В писмото се припомня резултатът от дискусията по този въпрос на заседанието на Съвет „Общи въпроси“ на 11 февруари, когато 19 държави членки се обявиха против разрешаването на отглеждането на генномодифицирана царевица на територията на Европейския съюз.

Убедени сме, че Еврокомисията не може да пренебрегне правните, политическите и научните притеснения, изразени от толкова много държави членки. Негативна е и позицията на Европейския парламент, се подчертава в писмото до комисаря по здравеопазването.

Писмото е подписано от министрите на външните работи и на европейските въпроси на Австрия, България, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Словения, Франция, Унгария.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст