“УниКредит Булбанк” награждава най-добрите бизнес идеи на НПО

Migration Image

И тази година ще бъдат наградени трите най-добри проекта, представили се в конкурса за най-добър бизнес план на неправителствена организация, част от програмата за социално предприемачество 2013-2014. Инициативата се организира за трета поредна година от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП) и Фондация "УниКредит" с подкрепата на Фондация "Америка за България" в рамките на проекта "Ефективни подходи към устойчивостта на НПО".

Целта на конкурса е да насърчи неправителствените организации да развиват свързана с мисията им стопанска дейност и така да подкрепят постигането на целите си в полза на обществото.

"Това е истинското предизвикателство, пред което БЦНП се изправи – да накара хората от сектора да мислят по различен начин за дейността си – например, че услугата струва пари, че тези пари са, за да направиш по-добра и по-качествена грижа." – споделя представител на една от организациите, номинирани за участие в конкурса.

Наградният фонд за програмата през 2013-2014 година е в размер на 30 000 лева. Победителят ще получи 12 000 лева, а гражданските организации, класирани на второ и трето място – съответно по 9 000 лева за осъществяване на бизнес идеите си.

Голямата награда ще бъде връчена на победителя от главния изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" (България) Левон Хампарцумян.

Сред номинираните организации са Фондация Animal Rescue (София), Сдружение Прегърни ме (София) , Фондация "Сийдър" (София), Фондация ЕКИП (София), Сдружение Трансформатори (София), Сдружение Закрила, Обич и Вяра (Търговище), НЧ "Съгласие 1905" (Българово) и Сдружение "Три Шест Пет" (София).

Церемонията ще се проведе на на 20 февруари 2014 г. в "Гранд хотел София".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст