ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ултиматумът на Сидеров е със срок до лятото

Migration Image

Лидерът на Атака Волен Сидеров даде краен срок за "показване на воля за изпълнение на поне част от точките", които вчера постави ултимативно на управляващите. Той каза, че до края на парламентарната сесия, т.е. до лятото, има достатъчно време да се покаже воля за промяна, в противен случай "Атака" ще преосмисли престоя си в парламента.

Сидеров каза пред БТВ, че най-важните точки, по които трябва да се работи, са минимална заплата, данъците и ДДС на лекарствата. На въпрос откъде ще дойдат парите за 500 лв. минимална пенсия, за които настоява, Сидеров отговори, че трябва първо да се вземе решението, а после да се търсят пари. Парите няма да дойдат сами отвън, има откъде да се вземат.

Сидеров отрече да има интерес да клати кабинета преди изборите за Европейски парламент. До евроизборите всяка партия има да води кампания, но въпреки това могат да се придвижат някои от точките, подчерта той.

Винаги съм за избори, стига да съм убеден, че следващият парламент ще бъде по-добър, каза Сидеров в коментар на въпрос дали подкрепя идеята за предсрочни парламентарни избори. Мисля че и в рамките на този кабинет може да се направи ремонт, да се смени вътрешния министър, външния… Мисля, че времето за това наближава, пред премиера стои този въпрос – да направи промени, ДПС наистина преяжда с власт и това дразни хората, каза още Сидеров.

Вчера парламентарната група на "Атака" внесе в НС десет предложения за законодателни промени и проекти на декларации. Сред тях са да отпаднат новините на турски език, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0% ДДС върху лекарства и учебници, да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и концесиите на злато, от юли минималната пенсия да стане 500 лв. и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст