ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ иска анкетна комисия за оградата по границата с Турция

Migration Image

ПГ на ГЕРБ ще поиска анкетна комисия във връзка с изграждането на съоръжението по границата с Турция, съобщи на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев. “Изказваме нашите притеснения за взаимодействието между МВР и Министерство на отбраната по изпълнението на съоръжението по границата. От последното заседание на Министерски съвет стана ясно, че парите за съоръжението станаха изведнъж от 5 милиона лева на 9 милиона лева. Това съоръжение се изгражда по идеен проект на МВР, който е остойностен приблизително на 5 милиона лева. Изведнъж, когато става работен проект на Министерство на отбраната, става 9 милиона лева. Разликата между идея и работен проект е в изпълнителите. Как така и кой са тези изпълнители, че стойността стана двойна , попита Радев.

Министър-председателят на същото заседание поиска пълна ревизия на договора, включително от Министерство на финансите не бяха съгласни с това увеличение на парите. Защо Министерство на отбраната дълго време не каза кои са фирмите, които са израни без обществена поръчка, а с подбор, защо прехвърля вината за избора и изпълнението на тази поръчка на Сухопътни войски? Не е ли виновно за това политическото ръководство на Министерство на отбраната? Има много въпроси, които ще оформим в искане за анкетна комисия”, заяви Валентин Радев.

Той припомни, че опозицията многократно е настоявала за запазване на нивото на средствата за Министерство на отбраната. “Според наша оценка, те са намалени с близо 100 милиона от бюджета на Дянков”, каза той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст