ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ притеснени от политически уволнения на ДПС

Migration Image

Според ГЕРБ етническия мир в страната е застрашен заради напрежението, създадено от БСП, ДПС и Атака. Това каза депутатът от опозицията Цвета Караянчева. Тя предстaви декларация на ГЕРБ, с която се съобщава за уволнени директори в района на Гоце Делчев по заповед на депутата от ДПС Ахмед Башев.

Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за създаване и ескалиране на напрежение, на което сме свидетели в последните дни, декларира от парламентарната трибуна депутатката Караянчева.

По думите й поредната "провокация от този етнически сценарий" е политическото уволнение на директора на училище "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново Манчо Джуркин.

На 17 февруари той е получил заповедта си за уволнение по куриер, а в нея не е имало мотиви за освобождаването му, твърди Караянчева. Тя попита защо и допълни: "Джуркин е поредният директор в района на Гоце Делчев, който губи работата си под диктовката на ДПС, под диктовката на депутата феодал Ахмед Башев".

От парламентарната група на ГЕРБ питат "Кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско?". "Всички действия на Ахмед Башев и ДПС в района на Благоевград, Гоце Делчев и Гърмен подклаждат напрежение от етнически характер", каза Караянчева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст