ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът пусна на свобода Йосиф Йосифов – Йоско

Migration Image

Специализираният наказателен съд е оставил без мярка за неотклонение Йосиф Йосифов – Йоско, съобщиха от съда. Според прокуратурата Йосифов е ръководил организирана престъпна група за отвличания, убийства и продажба на наркотици. Той е обвинен и за това, че е помогнал на Ивайло Симеонов да убие Кирил Кирилов.

В началото на миналата година българските власти обявиха, че в Солун е бил задържан 43-годишният Йосиф Йосифов, обявен за общодържавно издирване през юни 2010. В България Йосифов е разследван по дело за организирана престъпна група, търгувала с дрога. Той бе обвинен като тартор на група от десетина души, разпространявала амфетамин, марихуана, кокаин и хероин в два софийски квартала, Костинброд, Своге и околните села.

Според прокуратурата наркомрежата действала близо 2 години и половина. Срещу него се води наказателно преследване и в Гърция.

Спецсъдът отбелязва, че Йоско е обвинен за престъпления, които са различни от посочените в заповедта за арест. Те са извършени и преди предаването му на българските власти.

Съгласно Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, задържан и предаден на българските власти по този ред не може да бъде съден в България за престъпление, което не е посочено в заповедта за ареста.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст