ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Черна дупка от 20 млрд. паунда в бюджета на Великобритания

Migration Image

Британският финансов министър Джордж Озбърн е изправен пред черна дупка от повече от 20 млрд. паунда в публичните финанси, информира "Файненшъл Таймс".

Това предполага, че Великобритания ще трябва да се придържа към строги мерки на икономии поне още една година преди да стабилизира финансите си, а правителството вече няма да може разчита на икономическото възстановяване, за да запълни част от бюджетния дефицит.

Въпреки частичното възстановяване на икономиката, индикаторите за бъдещ растеж се влошават. Правителството ще трябва да представи предприеме нови съкращения на разходите или да повиши данъците, за да елиминира структурния дефицит и най-после да отчете излишък.

Черната дупка е в резултат на разликата между действителния дефицит, който се очаква да бъде близо до 111 млрд. паунда и циклично коригирания дефицит изчислен на 85 млрд. паунда за тази финансова година.

Това ще създаде допълнителни главоболия за Озбърн, тъй като мерките за икономии най-вероятно ще трябва да продължат до 2020 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст