ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Димана Ранкова заряза Плевнелиев

Migration Image

“Подала съм оставка, вярно е, в останалата част не ми се коментира.” Това каза специално за “БАНКЕРЪ” Димана Ранкова, финансов съветник на президента Росен Плевнелиев. Причината, според запознати, била в системната изолация и неглижирането на експертните становища на Ранкова от ръководството на администрацията на държавния глава. Становищата на съветничката по финансовите въпроси били напълно пренебрегвани от началника на кабинета на Плевнелиев – Екатерина Михайлова.

Димана Ранкова бе заместник-шеф на Комисията за финансов надзор при правителствата на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Тя напусна сама комисията през 2012 г. заради остри противоречия с шефа й Стоян Мавродиев, председател на КФН.

Името на Ранкова нашумя и от тефтерчето на Филип Златанов, бивш шеф на Комисията за конфликт на интереси, където срещу него бе записано, че “трябва да се удари”.

“Беше направена акция срещу мен, искаха да ме ударят с тефтера на Филип Златанов .” Така се защити пред “Нова телевизия” Ранкова. Тя разбрала от столичен вестник, че е обвинена заради участие на форум в Лондон, в който представяла българската икономика. “Аз правя търговско представяне на страната ни, няма как това да е лична облага. Интересът на държавата е винаги публичен, а не частен”, каза тогава тя.

“Твърдението на г-н Стоян Мавродиев, че съм назначена от Иво Прокопиев, ме изненадва. Това е странно разбиране на истината”, каза още Ранкова. И допълни, че била назначена именно от Мавродиев, но явно паметта му била къса.

Ранкова е четвъртият член на екипа на Плевнелиев, който го напуска. Пръв си тръгна Цветлин Йовчев, който преди да стане вътрешен министър, бе шеф на кабинета на президента. След него “Дондуков ” 2напусна и секретарят по отбраната Васил Маринов, който в момента е заместник-министър на МВР. С екипа на Плевнелиев се раздели и съветникът по национална сигурност ген. Стоимен Стоименов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст