ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Делото за източване на САПАРД тръгна от трети опит

Migration Image

Специализираният съд отхвърли искането на защитата по делото за източване на 7,5 млн. лв. от САПАРД да върне обвинителния акт на прокуратурата и му даде ход. Така процесът срещу бизнесмена Марио Николов, съпругата му и още няколко души успя да тръгне от третия път след два неуспешни опита.

На днешното заседание за пръв път се явиха всички подсъдими и техните защитници и те бяха запознати с обвинителния акт. Адвокат Менко Менков, който защитава Марио Николов, обаче поиска делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата поради множество съществени нарушения и неясноти.

Според Менков, прокуратурата не е изпълнила нито едно от указанията на Софийския апелативен съд (САС), който на 2 август 2012 г. отмени всички присъди(12 г. затвор за Николов – б.р.) и върна делото на обвинението поради множество съществени нарушения в обвинителния акт.

В началото на тази година прокуратурата внесе нов обвинителен акт, но вече в Спецсъда.

Въпреки днешното настояване на защититата съдебният състав, председателстван от съдия Пламен Панайотов, не се съгласи с доводите й и на делото беше даден старт.

И по другото дело – за пране на 12.8 млн. лева, Марио Николов, съпругата му и останалите подсъдими получиха ефективни присъди, но те също бяха отменени на втора инстанция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст