ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Все още не е открит изчезналият малайзийски самолет

Migration Image

Издирванията на изчезналия „Боинг 777” на Малайзийските авиолинии, който е в неизвестност вече над 48 часа с 239 души на борда, не дават никакви резултати, съобщи официален малайзийски представител.

„За съжаление не открихме никакви отломки от самолета, нито пък самия самолет”, каза директорът на малайзийската гражданска авиация Абдул Рахман. „Виетнамски самолет забеляза в неделя вечерта отломки край южното крайбрежие, но нямаме потвърждение и за това”, добави той.

РИА Новости съобщи, че според американски участници в издирването, откритите отломки нямат връзка със самолета. По-рано следователите разпространиха хипотезата, че самолетът се е разпаднал във въздуха, съобщи анонимен малайзийски източник, цитиран от Ройтерс.

Пилотът на изчезналия самолет – 53-годишният Захарие Ахмад Шах, бил толкова запален по пилотирането на Боинга, че си направил негов симулатор в къщи, с който се упражнявал в извънработно време, разказаха негови колеги, цитирани от Ройтерс. Захарие имал 18 000 летателни часа опит като пилот и работел в компанията от над 30 години, а 27-годишният помощник-пилот Фарик Абдул Хамид е имал 2763 летателни часа и работел за компанията от 2007 г.

Според източниците пилотът бил отлично запознат с устройството на „Боинг 777” и е невъзможно той да носи вина за изчезването на самолета.

Самолетът „Боинг 777-200” е излетял за китайската столица Пекин след полунощ в събота и е изчезнал от екраните в 2.40 ч. – само 19 минути след излитането. По данни на китайската агенция Синхуа връзката е загубена, докато самолетът е летял над Виетнам. На борда е имало пътници от Китай (160 души), САЩ, Франция, Италия, Украйна и Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст