Сложиха ръка върху транзита на 68 кг хероин

Migration Image

Близо 68 кг хероин са задържани при операции с участието на ДАНС, съобщиха от пресцентъра на службата.

На ГКПП „Капитан Андреево”, от служители на Митница – Свиленград, е бил отклонен за щателна митническа проверка лек автомобил с чужд регистрационен номер, влизащ от Турция и управляван от чужд гражданин.

В рамките на извършената проверка при демонтиране на газовата бутилка на автомобила е открит отвор в задната й част с размери 25 x 15 см. В него са открити 65 броя пакети с форма на правоъгълен паралелепипед, обвити в бежаво тиксо, съдържащи светло бежаво прахообразно вещество, реагиращо на хероин. Брутното тегло на пакетите е 32,5 кг /тридесет и два килограма и петстотин грама/.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ДАНС – Хасково. Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура – Хасково. Установено, че засеченият хероин е част от международен канал за трафик на наркотик.

При друга съвместна операция на ДАНС, ГД „Гранична полиция” – МВР и Митница – Видин, под ръководството на „Окръжна прокуратура” – Видин, е разкрит и пресечен случай на контрабанда на хероин с общо количество от 34,835 кг /тридесет и четири килограма осемстотин тридесет и пет грама/.

Наркотичното вещество е разпределено в общо 58 пакета, укрити във фабрична кухина с извършени интервенции под капака на арматурното табло в автомобил с българска регистрация, който се е явил на изход от нашата страна на ГКПП „Дунав мост” при Видин – Калафат.

По случая е образувано досъдебно производство и са задържани 4 лица, на които Окръжен съд – Видин е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст