“БНП Париба” прави масови съкращения в Украйна

Migration Image

Френският банков лидер "БНП Париба" ще закрие 1500 работни места в украинското си поделение до 2015-а в условията на растящо напрежение и противопоставяне между Киев и Москва. "Банката функционира доколкото позволяват условията", заяви пред журналисти в Париж главният изпълнителен директор на френската група Жан-Лоран Бонаф, визирайки украинското си дружество PAT Ukrsibbank. Той допълни, че банковите затруднения през последните седмици са били наложени от необходимостта да се гарантира сигурността на служителите на украинска територия.

Ukrsibbank е имала заеми на обща стойност 1.6 млрд. евро в края на 2013-а срещу 1.8 млрд. евро през същия период на 2012-а. поделението ще продължи да се адаптира към новата среда и банковата кредитна експозиция ще продължи да намалява. "БНП Париба" е имала 7155 служители в Украйна към 31 декември 2013-а – най-много сред поделенията на френската група в източна Европа и повече отколкото е персонала й във Великобритания, според официални данни от годишния банков отчет. "БНП Париба" е закрила 84 клона в Украйна през миналата година и в момента разполага с около 500 на украинска територия.

Приходите от украинските операции на френската група са достигнали 161 млн. евро през 2013-а. "БНП Париба" е купила 51% дял в Ukrsibbank през 2006-а и днес притежава около 85% от банковия капитал. Останалите са собственост на Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст