ЕКОФИН ще обсъжда рисковете и слабостите във финансовата система на ЕС

Migration Image

Правителството одобри позицията на България за предстоящото неформално заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси. ЕКОФИН ще заседава на 1 и 2 април 2014 г. в Атина.

Министрите на финансите ще обсъдят доклад на Съвместния комитет за рисковете и слабостите във финансовата система на ЕС и въпроси, свързани с възможностите за финансиране на икономиката. Ще бъдат представени законодателните предложения от Европейската комисия относно реформата в банковата структура. Членовете на Съвета ще дадат мандат за подготовка на срещата на министрите на финансите и управителите на централни банки на държавите от Г-20 на 11 април във Вашингтон.

Кабинетът се запозна и с доклад за резултатите от заседанието на ЕКОФИН, проведено на 11 март в Брюксел. На него беше обсъден проектът на директива, насочена към засилване на правилата за данъчно облагане на доходите от спестявания. Министрите на финансите актуализираха мандата на pредседателството за преговори с Европейския парламент относно създаването на Единен борд по преструктуриране и Единен фонд за преструктуриране на банки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст