Готвят жалба до КС срещу указа на президента

Migration Image

Подготвяме жалба срещу указа на президента Плевнелиев до Конституционния съд. Ще търсим съгласие между парламентарните групи за нейното депозиране и за атаката на действията на президента пред Конституционния съд. Това каза пред журналисти Мая Манолова, народен представител от ПГ на “Коалиция за България”.

“С действията си, президентът наруши изборния кодекс, текст, който е пределно ясен, при това призна, че нарушава закона, защото според него не бил справедлив – нещо, което не може да си позволи никой български гражданин. Хората са равни пред закона и са длъжни да го спазват. Най-малко на президента му отива откровено и брутално да нарушава един закон, и то в полза на една политическа сила – в случая ГЕРБ, уязвявайки друга политическа сила и отнемайки това, което й се дължи по закон – в случая ДПС.

С тези си действия президентът поставя под съмнение конституционните принципи на върховенството на закона и принципа на правовата държава и затова ще подадем жалба пред КС за обявяване на неговия указ, не само противоречащ на закона, но и на тези конституционни принципи, т.е. Конституцията, в чието име президентът се е клел”, обясни Манолова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст