Избраха Златарева за зам.-председател на ЦИК

Migration Image

Депутатите избраха Маргарита Златарева за зам.-председател на ЦИК със 104 гласа "за". Тя бе избрана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и един независим.

От Атака и КБ не участваха в гласуването.

Преди избора отново имаше словесни двубои между партийните лидери.

„Г-н Плевнелиев зае партийна позиция, посочи с един повече представител в ЦИК на ГЕРБ и искам да ви информирам, че ПГ на Коалиция за България ще инициира разговори с други парламентарни сили за отправяне на питане до Конституционния съд, жалба за действията на президента", коментира лидерът на левицата Сергей Станишев.

Той припомни, че ГЕРБ не подкрепиха кандидатите на останалите групи за ръководството на ЦИК, затова и останалите народни представители доста емоционално не подкрепили кандидатурата на опозицията.

„С този казус, който всъщност е много периферен за истинските проблеми на обществото ГЕРБ занимава цяла България и Европа в продължение на няколко дни. Мислите, че това ще ви реши проблема – няма да го реши. Ние няма да участваме в това гласуване, защото парламентът се занимава с измъкване на държавния глава от една каша, забъркана от него", допълни Станишев.

„Г-н Местан е по-грамотен човек и вижда, че за това, което е направила Манолова, един ден ще му се смеят поколенията, че е участвал в този пасквил, написан от нея . Разбира се, той го казва по неговия си начин – че са жертви, че не са преяли с власт. Само че единствената жертва е ГЕРБ, в ръководството на ЦИК ни няма. Станишев е ходил да се попече 3-4 дни – вижте какъв тен има, а сега излиза и президентът му е виновен", отговори му от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст