В украинските ВМС има само два бойни и осем спомагателни кораба

Migration Image

В състава на военноморските сили на Украйна са останали два бойни и осем спомагателни плавателни съда, предаде “Обозревател”. Останалите 51 са били превзети от руснаците. Това е написал в своята фейсбук страница ръководителят на Центъра за военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук. В момента във флота на Украйна има една бойна фрегата, един артилерийски катер и осем спомагателни кораба.

Кримските бойни делфини ще служат във Военноморския флот на Русия, предаде пък РИА Новости. В севастополския държавен океанариум се подготвят да започнат обучението на животните по нова програма. По-рано бойните делфини са били тренирани по съветска програма в интерес на Украйна. След разпадането на СССР страната прекратява обучението на морските бозайници, но през 2012 го възобновява. Сега делфините са собственост на руската армия.

Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов днес съобщи, че флагът на Руската Федерация е издигнат над всички 193 военни поделения на територията на Крим, предаде РИА Новости. Герасимов е казал още, че военнослужещите, които имат желание да продължат службата си в армията на Украйна, са предали оръжията си и се намират извън поделенията, очаквайки организирания за тях транспорт към вътрешността на страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст