ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досъдебно производство за нахапаната от питбули жена

Migration Image

Русенската полиция е образувала досъдебно производство за престъпление по случая с нахапаната от два домашни питбула 86-годишна жена в русенското село Червена вода, съобщиха от ОД на МВР.

Досъдебното производство е за престъпление по чл. 325 в, ал. 1 от НК – за неполагане на достатъчно грижи за животните, в резултат на което те са причинили тежка телесна повреда на човек. Наказанието за такова престъпление е лишаване от свобода до три години или пробация и глоба до 5000 лева.

След инцидента двете кучета, отглеждани от 62-годишна жена от селото, бяха прибрани от екип на приюта за безстопанствени животни в Русе.

От русенската болница съобщиха, че състоянието на пострадалата остава критично. Жената е на апарат за командно дишане, има опасност за живота ѝ.

Според информация от полицията пенсионерката е отивала до къща в съседство с дома на двата питбула. Тя чукала по металната врата и е викала. В този момент през оградата е прескочило едното куче и я нападнало, а малко по-късно към него се е присъединило и второто куче.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст