ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията отчете дейността на смесените мобилни групи

Migration Image

При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на престъпленията, свързани с митническия режим, за периода от 10 до 24 март са извършени 420 проверки – основно на ГКПП – Кулата и ГКПП – Илинден

560 кг висококачествена марихуана е открита при извършена проверка на румънски камион – влекач и полуремарке. Тя била предприета от митнически служители и гранични полицаи на 15 март в 11.20 часа на вход на ГКПП – Илинден. Стоката по документи била пластмасови кутии за сладолед, а получател – румънска фирма. В хода на проверката, в средата на камиона, по класическия метод “тапа”, била открити кашони и пакети с тревиста маса. След извършване на необходимите наркотестове е констатирано, че в укритите пакети има висококачествена марихуана на стойност над 3 милиона лева.

412 бокса цигари с търговска марка “Роял” и “Джим” и без бандерол са иззети на ГКПП- Кулата от камион с румънска регистрация. Тежкотоварният автомобил пътувал по дестинацията Гърция – Румъния, а контрабандните цигари били укрити в блокчета парафин. Образувано е дознание в Митница Югозападна.

Близо 120 000 кутии цигари без бандерол са иззели и служителите на ОДМВР-Велико Търново, Русе и Габрово в рамките на извършени проверки между 20 и 25 март.

При проверка на частен дом в столицата са открити 1055 литра ракия без задължителния бандерол.

В хода на проведените проверки в София са задържани и 7 800 литра дизелово гориво без документи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст