ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Орешарски: Възстановяваме ДДС на фирмите в срок

Migration Image

Въпреки затрудненията през миналата година практически успяхме да наваксаме всякакви изоставания и 2014-а е първата от последните 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановен ДДС в съответните срокове. Това каза премиерът Пламен Орешарски по време на блиц-контрола в парламента.

За първите три месеца на годината няма по-високи салда на невъзстановено ДДС от обичайните, което показва, че ние продължаваме да възстановяваме ДДС в срокове и не използваме този инструмент за манипулиране на крайните салда по бюджета, заяви премиерът Орешарски.

Фокусирани сме върху облекчаване и намаляване на административните тежести и прилагане на нови инструменти за административно улеснение на инвестициите. Един от инструментите на икономическата ни политика е насочен към стимулиране на малките и средни фирми до кредитни ресурси, каза Орешарски и уточни, че кабинетът разчита на Банката за развитие.

Банката за развитие има нови продукти, насочени към стартиращия и експортен бизнес. Промоцията, която ръководството на банката прави по места, среща много голям интерес от фирмите, добави още Орешарски и изрази надежда, че по този начин ще има по-високи темпове на растеж.

"С американския политик Викория Нюланд, отговарящ в Държавния департамент за Евразия, говорихме основно за украинската криза – най-актуалният въпрос от последните няколко месеца", каза още премиерът.

"Запознах Нюланд с нашите позиции по този въпрос, като подчертах, че ние сме за дипломатическо уреждане на кризата и силно се надяваме да не ескалира напрежението по-нататък. И се надяваме да не се приложи третият пакет от санкции от заключението на Европейския съвет. Запознах я и с предварителните оценки за въздействието, както наши върху българската икономика, така и предварителните оценки от други страни от страни-членове на ЕС. Обсъждахме въпросите на диверсификация на доставките на газ, те са в средносрочен хоризонт. Използвах посещението още веднъж да поставя въпроса за отпадането на визите за български граждани в САЩ”, каза още Пламен Орешарски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст