ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ отново се регистрираха първи за изборите

Migration Image

Точно в 9 ч. Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха ГЕРБ за евровота. Партията се регистрира по традиция първа в Централната избирателна комисия (ЦИК). От ГЕРБ внесоха 9999 подписа за евроизборите. За да са отново първи с регистрацията, младежи от партията дежуряха денонощно пред комисията от 19 март 2014 г.

Днес започна регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват в евроизборите през месец май. До 9 април те ще могат да подават своите документи в Централната избирателна комисия. Срокът за регистрация на инициативните комитети изтича на 14 април.

Цветанов обеща от ГЕРБ да участват активно и прозрачно в кампанията. „Политическите ни опоненти не залагат на честна и прозрачна предизборна кампания“, коментира той.

За пореден път той категорично отрече възможността за коалиция между ГЕРБ и ДПС, като добави, че консенсусът с движението по промените в Изборния кодекс не е сигнал за коалиция.

Цветанов не очаква затруднения в работата на ЦИК въпреки напрежението около структурирането на комисията. Според него ЦИК ще работи добре.

Заявка не просто за победа, а за по-убедителна победа на предстоящия евровот направи водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Като начало е важно да спечелим доверието на хората и да покажем, че има надежда и алтернатива за България, смята той. Дончев е готов за дебат с водача на евролистата на социалистите Сергей Станишев, стига по думите му, да има полза от него.

Веднага след ГЕРБ в Избирателната комисия влязоха представители на Реформаторския блок, за да се регистрират и те още в първия възможен ден за регистрация за евроизборите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст